Vianočné kávové recepty – Čokoládovo kávová torta
Upečte si počas vianočných sviatkov rozprávkovo chutnú čokoládovo kávovú tortu. Vďaka jednoduchej a rýchlej príprave budete mať tento múčnik hotový behom jednej hodinky. Potešte svojich blízkych voňavou kávovou pochúťkou!
Obtiažnosť:
ľahká
Doba prípravy:
25 minút
Doba pečenia:
35 minút
Pre štyri porcie:
100 g polohrubej múky
120 g masla
100 g cukru
3 lyžice kakaa
2 vajcia
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 veľkú šálku kávy so štipkou cukru
2 lyžice mlieka
soľ
Príprava:
Maslo rozmixujeme spolu s 1 polievkovou lyžicou cukru. (Stuhnuté maslo necháme rozpustiť pri izbovej teplote). Šľaháme pri nízkej rýchlosti, až kým nám nevznikne nadýchaná zmes. Pridáme našľahané vajcia, múku, 2 lyžice horkého kakaa a štipku soli. Pridáme 2 lyžice mlieka zmiešané s práškom do pečiva.
Zmes nalejeme na vymastený plech a vložíme do predhriatej rúry. Zmiešame 1 lyžicu kakaa a 1 lyžicu cukru a rovnomerne posypeme. Nakoniec cesto polejeme šálkou studenej kávy.
Pečieme v rúre pri teplote 180°C po dobu 30-35 minút. Následne, vyberieme cesto z rúry a nakrájame na plátky. Nakoniec koláč polejeme kávovým krémom vzniknutým na dne misky.
Ak chcete vytvoriť ľahký dezert, môžete uvariť zmes vo forme na muffiny, čím získate malé kakaovo-kávové koláčiky. V takomto prípade je potrebné skrátiť dobu pečenia na 20-25 minút.
Váš tím ASO VENDING
Podobné príspevky
Pridaj komentár Zrušiť odpoveď
Kategórie
- Client story (2)
- Horúce nápoje (48)
- Kategória Akcie (20)
- Kategória Média (20)
- Kategória Novinky (54)
- Kategórie automatov (22)
- Kávové recepty (10)
- Nezaradené (42)
- Novinky (9)
- Rýchle občerstvenie (16)
- Súťaž (1)
- Technické novinky (3)
- Tips & tricks (2)
- Uncategorized (7)
- Vending (152)