Lavazza kávová torta

Predstavte si stôl obohatený o lahodné pečivo naplnené bohatou kávovo čokoládovou plnkou zdobené presne podľa vašich predstáv. Doprajte si potešenie nie len vašim očiam, ale aj chuťovým pohárikom.

PRÍPRAVA NADÝCHANÉHO CESTA    

Bielka a žĺtky umiestnime do úzkej, vysokej nádoby, zalejeme olejom a pomocou ručného mixéra zmiešame dokopy. Do misky nasypeme múku a cukor, nastrúhanú citrónovú kôru  a vanilínový cukor. Všetky ingrediencie zmiešame, pokaľ nám nevznikne hladké cesto. Cesto necháme postáť v chladničke asi hodinu. Na vymastený plech vystelieme pripravené vyvaľkané cesto. Pečieme v rúre na 180 ° C 10/12 minút. Cesto necháme vychladnúť.

PRÍPRAVA PLNKY    
Kávový a čokoládový krém zmiešame dohromady. Čítajte viac a zistite, ako ich pripraviť.

KRÉMOVÁ KÁVOVÁ PLNKA 

Začneme tým, že pripravíme horúce espresso za pomoci Lavazza kávovaru. Nasekáme čokoládu na drobné kúsky. Žĺtky a cukor zmiešame dokopy v miske spolu s kukuričným škrobom. Nezabúdajte na pravidlo, že miešať treba zľahka a pomaly.

Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť vodu. Keď dosiahne bod varu, zalejte ňou žĺtkovú zmes a povarte asi 2 minúty. Takto nám vznikne hustá zmes. Pridajte kávu a nasekanú čokoládu, ktoré ste si pred časom pripravili a dôkladne vymiešajte metličkou alebo ručným mixérom, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pripravený krém nechajte v chladničke vychladnúť a zatuhnúť.

SNEHOVÝ KRÉM    

Vaječné bielky a cukor napeňte a vyšľahajte sneh. Môže to trvať cca 5 minút. Ako náhle bude sneh hotový, postupne ho pridávajte do krémovej kakaovej plnky a zľahka premiešajte. Hotový krém naservírujte do cesta podľa vašich predstáv a podávajte.

 

 

TENTO RECEPT MÁME PRE VÁS AJ AKO VIDEO OD LAVAZZA

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Kaviareň priamo na pracovisku? Zariadime! PS: ASO VENDING

Napísal asovending
6 rokov ago

Doprajte si jedinečné Nespresso

Napísal asovending
8 rokov ago

Spôsob spracovania kávovej „čerešne“

Napísal asovending
13 rokov ago