Predstavte si stôl obohatený o lahodné pečivo naplnené bohatou kávovo čokoládovou plnkou zdobené presne podľa vašich predstáv. Doprajte si potešenie nie len vašim očiam, ale aj chuťovým pohárikom.
PRÍPRAVA NADÝCHANÉHO CESTA
Bielka a žĺtky umiestnime do úzkej, vysokej nádoby, zalejeme olejom a pomocou ručného mixéra zmiešame dokopy. Do misky nasypeme múku a cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilínový cukor. Všetky ingrediencie zmiešame, pokaľ nám nevznikne hladké cesto. Cesto necháme postáť v chladničke asi hodinu. Na vymastený plech vystelieme pripravené vyvaľkané cesto. Pečieme v rúre na 180 ° C 10/12 minút. Cesto necháme vychladnúť.
PRÍPRAVA PLNKY
Kávový a čokoládový krém zmiešame dohromady. Čítajte viac a zistite, ako ich pripraviť.
KRÉMOVÁ KÁVOVÁ PLNKA
Začneme tým, že pripravíme horúce espresso za pomoci Lavazza kávovaru. Nasekáme čokoládu na drobné kúsky. Žĺtky a cukor zmiešame dokopy v miske spolu s kukuričným škrobom. Nezabúdajte na pravidlo, že miešať treba zľahka a pomaly.
Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť vodu. Keď dosiahne bod varu, zalejte ňou žĺtkovú zmes a povarte asi 2 minúty. Takto nám vznikne hustá zmes. Pridajte kávu a nasekanú čokoládu, ktoré ste si pred časom pripravili a dôkladne vymiešajte metličkou alebo ručným mixérom, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pripravený krém nechajte v chladničke vychladnúť a zatuhnúť.
SNEHOVÝ KRÉM
Vaječné bielky a cukor napeňte a vyšľahajte sneh. Môže to trvať cca 5 minút. Ako náhle bude sneh hotový, postupne ho pridávajte do krémovej kakaovej plnky a zľahka premiešajte. Hotový krém naservírujte do cesta podľa vašich predstáv a podávajte.
TENTO RECEPT MÁME PRE VÁS AJ AKO VIDEO OD LAVAZZA
Prajeme vám dobrú chuť!