Espresso z kávovaru? Pôžitok z každej šálky!

Ako všetci vieme, “espresso” znamená “riešenie priamo na mieste”. Rýchlosť, s akou sa pripravuje národná káva Talianov spočíva v špeciálnom systéme prípravy. S použitím presného množstva tlaku sa vytvára zmes správne koncentrovanej kávy s intenzívnou chuťou a vôňou, ktorá robí espresso uznávané po celom svete. 

Dokonalé espresso je zložitá alchýmia, v ktorej prevláda kombinácia niekoľkých prvkov (voda, teplota, tlak, káva) a produkuje neodolateľný výsledok. Ak chcete mať istotu, že získate skutočné talianske espresso, cappuccino alebo caffe latte, ktoré je zakaždým ideálne, Lavazza pre vás vytvorila systém, ako to dosiahnuť jednoduchým stlačením tlačidla. Kávovary a kávomaty na zrnkovú či kapsulovú kávu sú navrhnuté tak, aby vám zaručili vynikajúce okamihy radosti s maximálnou jednoduchosťou a ľahkosťou.

To preto, aby ste si mohli vychutnať obľúbený nápoj s krémovou penou v “talianskom štýle” kedykoľvek budete chcieť rovnako, ako vo väčšine moderných kaviarňach. Espresso je kľúčový nápoj uznávaný po celom svete.

Espresso káva je zvyčajne rýchlo pripravená. Jeho základné rysy – hustá crema, plné telo a intenzívna aróma sú výsledkom tlakového systému použitého v kávovare.

Jeho para uvoľňuje intenzívnu arómu.         

Aromatická vôňa espresa môže pripomínať kvetiny, ovocie alebo čokoládu.
Jeho crema je silná, v lieskovo orieškovej farbe.

Krémová pena espressa by nikdy nemala byť spenená, príliš svetlá alebo príliš tmavá, ani by nemala rýchlo zmiznúť.

Espreso telo – to znamená štruktúru a hrúbku mletia – vytvára výsledok z koncentrácie rozpustných látok. Hustotu, viskozitu a olejnatosť kávy je možné rozlíšiť na základe intenzity chutí a vôní.

Chuť je založená na štyroch základných prvkoch. Perfektné espresso môže mať vyššie alebo nižšie hladiny horkosti, kyslosti, slanosti a sladkosti, podľa toho, ktorá z týchto chutí dominuje v zmesi.

Voľba espresso šálky      
Dokonca aj pohár pre dokonalé espresso musí byť vyberaný s maximálnou starostlivosťou. Skutočné talianske espresso by malo byť podávané v kvalitnej šálke, predhriatej na 35-40 ° C (95-104 ° F), s tvaru zrezaného kužeľa a maximálnou kapacitou 70 ml.

Nič neponechajte na náhodu: od výberu kávy pre zmesi cez praženie a mletie zrna, až po výber automatického kávovaru do firmy, prevádzky či domácnosti. Ak sa práve obzeráte po pomocníkovi na prípravu kávy do vašej domácnosti či kancelárie, určite neprehliadnite náš článok 8 typov pre správny výber stroja na kávu

Podobné príspevky

Automaty na predaj 24/7 sa objavujú na každom mieste…

Napísal asovending
8 rokov ago

Nápojové automaty Nescafé

Napísal asovending
7 rokov ago

História kávy od dávnych čias

Napísal asovending
10 rokov ago