Automaty na zrnkovú kávu – profesionálna príprava espressa

V ASO VENDING nám záleží na tom, aby káva z našich automatov bola chutná, kvalitná a správne pripravená. Preto sa naši zamestnanci zúčastňujú baristických kurzov, ktoré ich naučia všetko o príprave espressa.

ŠKOLENIE O KÁVE

Praktický kurz so skúseným baristom nás obohatil o nové kávové poznatky i zážitky. Naučili sme sa ako správne upražiť kávu, nastaviť mlynec či používať tamper. Zistili sme aj to, akú konzistenciu má mať kávový puk  a ako vykúzliť ideálne ristretto či espresso. Všetko prebieha náučnou formou s praktickými ukážkami. My všetci sme si zobrali zástery a to, čo sme sa naučili sme si hneď aj vyskúšali. Bonusom školenia sú ukážky latte art či malá súťaž v cuppingu.

 

Vedeli ste, že až 75% ľudí dokáže kávu definovať len ako sladkú, horkú a kyslú? V skutočností má káva oveľa viac príchutí!  Školenie je pre nás zdrojom nových vedomostí o káve. Prinieslo nám nové zážitky a skúsenosti. Úroveň školenia bola vysoko profesionálna. A výsledok? Veríme, že najlepšie espresso bude tiecť z našich automatov!

Viac fotografií zo školení nájdete v našej galérii – pre zobrazenie kliknite SEM. Alebo na našom facebooku.

     

ČO JE ZÁKLADOM PRE DOKONALÉ ESPRESSO Z AUTOMATU?

Spôsob prípravy kávy z automatu je pre mnohých určite záhadou. To, akou cestou musí prejsť váš pohárik s kávou je pre väčšinu návštevníkov nápojových automatov len tajomstvom. Do vnútra automatu nedovidíte tak ľahko, ako za barový pult v kaviarni. Mnohí si určite predstavujú, akou cestou putuje káva z tohto prístroja až k vám. V tomto článku vám popíšeme, ako funguje automat na zrnkovú kávu.

V automatoch na prípravu espressa sa nachádza káva Lavazza. Kávové automaty ponúkajú viacero benefitov. Jedným z nich je rýchla príprava. Výhodou je aj možnosť výberu spomedzi viacerých druhov nápojov. Malé či veľké espresso, espresso s mliekom, cappuccino, cappuccino s čokoládou či caffee latte. Prostredníctvom predvoľby cukru môžete navyše sami rozhodnúť, ako si svoju kávu (ne)osladíte.

Espresso automaty majú vo vnútri stroja zabudovanú násypku s kvalitnými kávovými zrnami. Celý proces sa spustí stlačením tlačidla vami zvoleného nápoja. Je veľmi dôležité navážiť správnu dávku kávy, aby bol nápoj skutočne lahodný a jeho chuť intenzívna. V automate sa nachádza aj mlynec, ktorý zaručí, že kávové zrná sú čerstvo pomleté. Pre chutné espresso je okrem kvalitných, správne upražených kávových zŕn dôležité aj správne nastavenie mlynčeka. Cez čerstvo pomletú kávu pretečie voda, ktorej kvalita a teplota je pre váš nápoj taktiež mimoriadne dôležitá. Extrakt z kávovej zmesi potom putuje priamo do pripraveného pohárika – či už plastového, alebo papierového. Kávový puk, ktorý ostane po príprave kávy putuje do odpadovej nádoby.

A vaše espresso je na svete!

ASO VENDING tím

Podobné príspevky

História kávy od dávnych čias

Napísal asovending
10 rokov ago

NOVÝ ASO VENDING OBCHODNÝ TÍM PRE NAJNÁROČNEJŠÍCH KLIENTOV

Napísal asovending
5 rokov ago

Milan Tonka, generálny manažér firmy, ktorá vyrába nábytok už 125 rokov

Napísal asovending
5 rokov ago