Pochutnajte si na originálnom vianočnom dezerte a spríjemnite si sviatočnú atmosféru. Príprava Ricottovej peny vám zaberie len 15 minút času. Pena s príchuťou kávy vyzerá lákavo a chutí ešte lepšie.
Obtiažnosť:
ľahká
Doba prípravy:
15 minút
Pre štyri porcie:
1/2 kg Ricotta syra
50 ml mlieka
100 g cukor
3 dávky espresso kávy
2 malé poháre rumu
4 rozdrobené sušienky
1 kus kandizovaného citrónu
Na ozdobu: kávové zrná
Zmiešajte Ricotta syr s cukrom, pokým sa nespení.
Pridajte mlieko, kávu, rum, najemno rozdrobené sušienky a citróny nakrájané na malé kúsky.
Suroviny zmiešajte a penu naporcujte do pohárov, ozdobte s pomocou kávových zŕn nechajte v chladničke 4-5 hodín pred podávaním.
Prajeme vám dobrú chuť!