Upečte si počas vianočných sviatkov rozprávkovo chutnú čokoládovo kávovú tortu. Vďaka jednoduchej a rýchlej príprave budete mať tento múčnik hotový behom jednej hodinky. Potešte svojich blízkych voňavou kávovou pochúťkou!

Obtiažnosť:
ľahká


Doba prípravy:

25 minút

Doba pečenia:
35 minút

Pre štyri porcie:
100 g polohrubej múky
120 g masla
100 g cukru
3 lyžice kakaa
2 vajcia
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 veľkú šálku kávy so štipkou cukru
2 lyžice mlieka
soľ
Čokoládovo - kávový koláčPríprava:
Maslo rozmixujeme spolu s 1 polievkovou lyžicou cukru. (Stuhnuté maslo necháme rozpustiť pri izbovej teplote). Šľaháme pri nízkej rýchlosti, až kým nám nevznikne nadýchaná zmes. Pridáme našľahané vajcia, múku, 2 lyžice horkého kakaa a štipku soli. Pridáme 2 lyžice mlieka zmiešané s práškom do pečiva.

Zmes nalejeme na vymastený plech a vložíme do predhriatej rúry. Zmiešame 1 lyžicu kakaa a 1 lyžicu cukru a rovnomerne posypeme. Nakoniec cesto polejeme šálkou studenej kávy.

Pečieme v rúre pri teplote 180°C po dobu 30-35 minút. Následne, vyberieme cesto z rúry a nakrájame na plátky. Nakoniec koláč polejeme kávovým krémom vzniknutým na dne misky.

Ak chcete vytvoriť ľahký dezert, môžete uvariť zmes vo forme na muffiny, čím získate malé kakaovo-kávové koláčiky. V takomto prípade je potrebné skrátiť dobu pečenia na 20-25 minút.

Váš tím ASO VENDING