Keďže káva jej pomletím stráca svoju podobu kávových zŕn, mnohí majú pochybnosti o jej prírodnom zložení. Pre výrobu rozpustnej kávy je základom mletie kávy. Tento proces je do určitej fázy rovnaký, ako postup spracovania kávových zŕn. Vďaka zodpovednému prístupu a osvedčenej výrobnej technológii je zachovanie pôvodnej arómy a kvality kávy skutočne garantované.Čo ešte neviete o instantnej káve
Pred tým, ako sa káva dostane k vám…
Spracované kávové zrná sa vyperú, osušia a olúpu. Následne sa zrná pražia, melú a usušia. Vriaca kávová zmes najprv prechádza procesom chladenia, a to až pokým teplota neklesne až na 4 stupne. Sušenie kávy môže prebiehať sprejovaním alebo mrazením. Pri metóde sprejovania sa voda vyparuje vďaka horúcemu vzduchu. Je to ekonomický, rýchly a jednoduchý spôsob. Pri procese mrazenia je kávový extrakt upravený až na teplotu -40 stupňov. Voda nasiaknutá v zmesi skryštalizuje a vzniká tak kávový granulát. Táto metóda je na prípravu náročnejšia, no takto pripravená káva je charakteristická jedinečnou ar
Instantná smotana
Instantná smotana je vyrobená odparovaním vody z mlieka. Bežne sa pridáva do čokolády, koláčov či pudingov. Bez sušeného mlieka by nedokázali vyrobiť mnohé produkty cukrárenského priemyslu. Keďže instantná smotana je chutná, ľahko uskladniteľná a trvanlivá, stala sa súčasťou mnohých horúcich nápojov.
Odparovaním vody sa instantná smotana mení na koncentrované mlieko. To, čo po odparení zostane, je mlieko vo forme malých pevných čiastočiek. Instantná smotana sa dá vyrobiť aj za studena, a to metódou sprejovania. Usušené mlieko sa potom jednoducho zoškrabe a proces je ukončený. Pri tomto procese má mlieko schopnosť uchovať v sebe živiny aj v takejto podobe. Oboma metódami sa dá pripraviť kvalitná, chutná instantná smotana vhodná do kávy s mliekom, cappuccina či caffee latte. Vďaka tomuto produktu a vďaka kávomatom si môžeme mliečnu kávu vychutnať a vziať so sebou kdekoľvek a kedykoľvek.
Váš tím ASO VENDING