ASOVENDING Vám prináša zdravú kávu. Vaše chuťové bunky si espresso žiadajú, no Vaše telo ho nemôže vystáť? Prikloníte sa na stranu túžby alebo zdravia? Už si nemusíte vyberať. Ukážeme Vám, ako vyjsť v ústrety obom súčasne.
Vaše chuťové bunky si espresso žiadajú, no Vaše telo ho nemôže vystáť? Prikloníte sa na stranu túžby alebo zdravia? Už si nemusíte vyberať. Ukážeme Vám, ako vyjsť v ústrety obom súčasne.

Je espresso zdravé?

Odpoveď je jednoduchá. Všetko závisí od samotnej prípravy.

Cieľom prípravy espressa je docieliť 100% emulziu medzi vodou a aromatickými olejmi, ktoré obsahuje kávové zrnko. Takúto emulziu dosiahneme podľa vzorcu: 7 gramov kávy zatlačené silou 20 kilogramov do takzvanej „páky“, teplota vody 90°C, tlak vody 9 barov.

Ideálna extrakcia:  20 – 30 ml kávy za 25 – 30 sekúnd.

Ak výsledný nápoj vyteká príliš rýchlo, pravdepodobne je káva pomletá hrubo, respektíve málo utlačená. Ak pomaly, tak zase opačne.

Porušením týchto pravidiel je takmer jedno, akú kvalitnú kávu pripravujte, nakoľko chuť a výraz nápoja sa stráca.

Ak si spomenieme, akú cestu musí káva uraziť z plantáže až k nám do kuchyne, či kancelárie, je skoro až neúcta k ľudskej práci a svojmu telu to nerobiť správne.

Kedy espresso škodí?
V prípade, že nedosiahneme správne emulgovaný kávový olej, čo znamená, že olej a voda sa nespoja, po pár minútach olej vypláva na povrch nápoja. Je to kávový olej, ktorý je ťažko stráviteľný. Keďže sa nám následne tieto vylúhované nečistoty dostávajú do krvi, častým sprievodným javom sú bolesti hlavy, problémy s krvou, či ľadvinami.

Jedno nesprávne pripravené espresso je horšie ako dvadsať zdravo pripravených espresso káv.

príprava kávy

 

 

 

• 100% emulzia, ktorá nedráždi žalúdok
• Telo strávi nápoj za 15 minút (v závislosti na pohlaví a veku)
• Možnosť rozpoznania viacerých chutí jednotlivých druhov káv
• Maximálna hodnota kofeínu 10% – 15% z celkového percentuálneho množstva kofeínu obsiahnutého v použitej káve
• Vylúhované nežiaduce látky
• Extrahovaná drevina do nápoja
• Nevýrazná chuť, strata aromatických látok
• Telo strávi nápoj za viac ako hodinu
• Hodnota kofeínu je 50 – 100% z celkového percentuálneho množstva kofeínu obsiahnutého v použitej káve

Ako si pripraviť veľkú dávku, ktorá bude zároveň šetrná k Vášmu zdraviu?
• Zachovaná 100% emulzia, ktorá nedráždi žalúdok
• Doba strávenia 15 minút
• Zachovaný nízky obsah kofeínu
• Možnosť ovplyvniť si veľkosť nápoja a intenzívnosť chuti
• A to všetko so zachovaním zdravých účinkov kávy

——————————————————————————–

Ak máte záujem dozvedieť sa viac o možnostiach zjednodušenia prípravy espresso kávy, radi Vám tieto informácie doplníme pri osobnom stretnutí.

S pozdravom Tím ASO VENDING