Espresso Lavazza BlueEspresso je jemne mletá pražená káva, ktorá patrí do bežného života väčšiny ľudí. Od roku 1901 sa objavili prvé automaty na prípravu espressa.  V súčasnosti  sú na trhu automaty na kávu ktoré pripravujú tzv. Zdravú kávu. Nejedná sa o nič iné, ako o správne pripravené espresso.
Aby automat na kávu, alebo ľudovo nazývaný tiež kávomat dokázal pripraviť zdravú kávu, musí  sa dodržať nasledujúci technologický postup:automat

Základom na prípravu skvelého espresa je správne namletá káva a dobre nastavený stroj na prípravu espressa. Za správne nastavenie automatu sa považuje teplota vody + 90°C a tlak vychádzajúcej vody 9 až 11 barov.

Pomletá káva musí stlačiť  váhou 20 kilogramov – automat na kávu to urobí samozrejme za Vás.

Chcete sa stať BARISTOM bez škôl a kurzov?

Pripravte sebe a Vašim priateľom šálku kvalitného espressa so systémom Lavazza Blue.

Tento jedinečný spôsob prípravy nápoja je spojením ideálnych podmienok potrebných na prípravu skvelého nápoja ako pri bežnom espresse a jednoduchého spôsobu prípravy nápoja bez potreby nákupu drahých zariadení a tréningu potrebného na prípravu skvelého a zdravého espressa klasickým spôsobom. Základom pre prípravu nápoje je pomletá káva zabelená do kávovej kapsule. Ktoré bez zmeny kvality vydrží 12 mesiacov a nepodlieha vplyvom okolitého prostredia ako pri nemletej káve alebo už pomletej surovine.  Jedno z výhod je dostupnosť espressa v kaviarenskej kvalite na ktoromkoľvek mieste.

Automaty na kávu zrýchlili a zjednodušili prípravu kávy. V súčasnosti sa dostáva do popredia príprava espressa z kapsúl. Firma ASO Vending prevádzkuje automaty na horúce nápoje využívajúci kapsulový systém Lavazza Blue vo všetkých veľkostiach a modifikáciách podľa špecifických požiadaviek klienta.